En ostoppbar kraft

12 september

Sista ordet. En staty av en man med en rörtång i näven står som en påminnelse om alla de smarta och begåvade genom historien som inte hade hans styrka, skriver Lennart Lundquist.


Foto: Leif R Jansson

Den stora utmattningen

24 februari

Rävspel. LO-Tidningens reporter Erik Larsson utmanade Pappers ordförande Jan-Henrik Sandberg på schack. Det blev en lång och hård kamp.


Inkompetens att minnas

11 februari

Grandiosa misslyckanden. I en tid när livet tycks gå ut på kompetens och framgång är det befriande att få läsa en hel bok om de hundra nipprigaste snilleblixtarna genom tiderna.


Foto: Richard Drew

Vad är ett fritt jobb?

14 januari

Frihetens tio-i-topp. Byggnadshantverkaren är den allra friaste bland LO:arna. Men frihet på jobbet verkar helt enkelt handla om vad du själv lägger in i den.


Krisen just för dig

12 november

Hela listan. Hela livet kan vara ett långt helvete. Kolla vad som gäller för just din ålder i LO-Tidningens guide till livskriserna: Vissa saker i livet måste förändras och det måste ske nu, det gäller för den som just passerat 40-strecket.


En fin facklig röra på Moderna Museet

19 oktober

En ytterst ovanlig och stundtals ganska irriterande grundkurs i facklig kamp kan man få uppleva under de kommande månaderna. Men inte på en avlägsen kursgård, utan på Moderna Museet i Stockholm, där dokumentärfilmen Nightcleaners från 1970-talets London visas.


Foto: Alex Linden

Teknikföretagen satsar – på en komiker

1 oktober

Sponsrat. Tag en känd komiker. Tillsätt åtta unga människor med coola teknikjobb. Krydda med exotiska länder. Tv-serien Felix stör en ingenjör är Teknikföretagens nya recept för att locka ungdomar till ingenjörsutbildningar.

– Det här är vår största satsning någonsin, säger arbetsgivarnas vd Åke Svensson.


Foto: Janerik Henriksson

Stadens ljud och oljud

22 september

Konst och miljö. Björn Hellström har gömt ljudhemligheter i parken vid Mariatorget. Projektet är en uppmaning till oss att börja ställa frågor om vad ljuden betyder för oss.


Antideppteater

14 september

Ny kraft. I vintras var de ledsna, ensamma och instängda i sin arbetslöshet. Nu står elva IF Metallare från nedlagda Utternbåtar på teaterscenen och ger järnet. Och hoppet om jobb är tillbaka.


Foto: Maja Suslin

Pepp från proffset

3 september

Nytt liv. Annika Sjöö, proffsdansare och hälsobloggare, vet hur man kommer igång efter semesterslöheten.