Lag kan stoppa hyvling

23 maj

Hyvling. Regeringen ska se över hur hyvling ska kunna stoppas, erfar Handelsnytt.

Misstänkt dödsolycka i container

3 maj

Arbetsmiljö. En man anställd på Varbergs sjukhus är försvunnen sedan i fredags. Polisen, som utreder försvinnandet som ett dödsfall, misstänker att han har ramlat ned i en container, rapporterar SVT Halland.

Reaktioner på 1 maj

1 maj

LO krävde mer pengar till välfärden, Stefan Löfven lovade en patientmiljard och Jonas Sjöstedt slog ett slag för sex timmars arbetsdag. Här är utspelen och reaktionerna på första maj-talen.

Dom om kamerunsk skogsarbetare omprövas

13 april

En av de kamerunska skogsarbetarna som fått för lite och ibland ingen lön, får nu sitt fall prövat av svensk hovrätt. Bland annat på grund av att rättsläget är oklart när det gäller vilket ekonomiskt ansvar företrädare för ett bolag har.

Abortvägrare går till Europadomstolen

13 april

Den barnmorska som vägrar aborter på grund av sin kristna tro, och som under onsdagen förlorade sitt fall om diskriminering i Arbetsdomstolen, går vidare till Europadomstolen för mänskliga rättigheter.

Bolag stäms av Byggnads

12 april

ARBETSRÄTT. Byggnads stämmer ett lettiskt bolag på närmare 1,6 miljoner kronor för brott mot byggavtalet. Det handlar bland annat om att bolaget, enligt facket, betalat ut för låga löner och att arbetarna jobbat övertid utan att få ersättning för det.

Sifferlöst stärker konkurrens

7 april

Debatt. När chefen kan använda individuell lön som verktyg i löneprocessen skapas utveckling för såväl individ som verksamhet. Därför är det anmärkningsvärt att märket fortfarande dominerar som lönemodell på den svenska arbetsmarknaden, skriver Annika Elias, Ledarna.

Stureplanscenterns återkomst

30 mars

Ledare. Visst är det bra att Centern inte vill göra sig beroende av SD i den utsträckning som Moderaterna vill. Men Centerns prioriteringar visar att partiet är djupt förankrat i Alliansens orättvisa fördelningspolitik, skriver Arbetets Martin Klepke.

Minnesord: Martin Lindblom

11 mars

MINNESORD. Arbetets (fd LO-Tidningen) mångårige chefredaktör Martin Lindblom har på fredagsmorgonen stilla avlidit efter en tids sjukdom.

Ny strid om vinstförbud

3 februari

Vinster i välfärden. Nu höjs rösterna ordentligt om vinster i välfärden i Socialdemokraternas egna led. Sitt säkert i båten, regeringen, manar nu LO-distriktet i Skåne.