Dom om kamerunsk skogsarbetare omprövas

13 april

En av de kamerunska skogsarbetarna som fått för lite och ibland ingen lön, får nu sitt fall prövat av svensk hovrätt. Bland annat på grund av att rättsläget är oklart när det gäller vilket ekonomiskt ansvar företrädare för ett bolag har.

Abortvägrare går till Europadomstolen

13 april

Den barnmorska som vägrar aborter på grund av sin kristna tro, och som under onsdagen förlorade sitt fall om diskriminering i Arbetsdomstolen, går vidare till Europadomstolen för mänskliga rättigheter.

Bolag stäms av Byggnads

12 april

ARBETSRÄTT. Byggnads stämmer ett lettiskt bolag på närmare 1,6 miljoner kronor för brott mot byggavtalet. Det handlar bland annat om att bolaget, enligt facket, betalat ut för låga löner och att arbetarna jobbat övertid utan att få ersättning för det.

Sifferlöst stärker konkurrens

7 april

Debatt. När chefen kan använda individuell lön som verktyg i löneprocessen skapas utveckling för såväl individ som verksamhet. Därför är det anmärkningsvärt att märket fortfarande dominerar som lönemodell på den svenska arbetsmarknaden, skriver Annika Elias, Ledarna.

Stureplanscenterns återkomst

Martin Klepke
30 mars

Ledare. Visst är det bra att Centern inte vill göra sig beroende av SD i den utsträckning som Moderaterna vill. Men Centerns prioriteringar visar att partiet är djupt förankrat i Alliansens orättvisa fördelningspolitik, skriver Arbetets Martin Klepke.

Minnesord: Martin Lindblom

Martin Lindblom
11 mars

MINNESORD. Arbetets (fd LO-Tidningen) mångårige chefredaktör Martin Lindblom har på fredagsmorgonen stilla avlidit efter en tids sjukdom.

Ny strid om vinstförbud

3 februari

Vinster i välfärden. Nu höjs rösterna ordentligt om vinster i välfärden i Socialdemokraternas egna led. Sitt säkert i båten, regeringen, manar nu LO-distriktet i Skåne.

Vill stoppa klagomål

31 januari

Turkiska staten får betala skadestånd till 318 medlemmar i offentliganställdas fack Kesk, enligt en dom i Europadomstolen men nu vill Turkiet stoppa möjligheten att klaga till domstolen.

LO: Tuffare regler för invandring

14 december

Invandring. LO-ledningen kräver stramare regler när det gäller svensk arbetskraftsinvandring. Arbetarrörelsen måste lyssna på människors oro, anser man.

Nytt sätt pröva diskriminering

14 december

Diskriminering. En nämnd som prövar diskrimineringsärenden ska öka chansen till upprättelse. Det föreslås i en utredning som i dag lämnats till regeringen.