Lars Lindgren avgår

24 mars

Representation. Transports ordförande Lars Lindgren lämnar sin post två månader före förbundets kongress.

Upp och ned för bidrag

24 mars

Bidrag. Antalet personer som fick sin försörjning via bidrag eller sociala ersättningar sjönk kraftigt i fjol. Andelen svenskar som får bidrag är därmed den lägsta som Statistiska centralbyrån (SCB) hittills uppmätt.

”Lite speciell stämning”

24 mars

Representation. Transportbasens son bodde i förbundets lägenhet och tjänstebilen används privat. Det uppger Aftonbladet som i dag fortsätter sin granskning av Transports ordförande Lars Lindgren.

Det nya arbetarpartiets resa

24 mars

Dokument Moderaterna. För tolv år sedan kapade moderaterna folkhemmet och blev ”det nya arbetarpartiet”. När partiet nu samlas till kommundagar är epitetet bortsopat – men det finns krafter som vill återuppliva arbetslinjen.

Fem fackliga tweets

24 mars

Facktweets. Dags för veckans fackliga tweets-lista igen! Tuppsockor, nedräkning och mörker för mer ljus är några av veckans teman.

Bantade upphandlingskrav

24 mars

Arbetet Granskar/Upphandlingslag. ”Urvattnat”, anser LO om regeringens nya förslag om arbetsrättsliga krav i offentlig upphandling. Men experten Kerstin Ahlberg bedömer det som en ”hyfsad kompromiss”.

”De som vill göra fel kan fortsätta med det”

24 mars

Upphandling. Svårt för upphandlaren att följa upp och krångligt för företaget. Bygg-vd:n Carin Stoeckmann ser mest problem med krav på arbetsrättsliga villkor i upphandling.

”Effekten kan dröja flera år”

24 mars

Upphandling. Långa avtal kan göra att tuffare krav dröjer. I Gävleborg handlar det om fem år innan de som kör färdtjänst kan få nya villkor.

Sänkt skatt för pensionärer

23 mars

Ekonomi. Skatten sänks för cirka 1,4 miljoner personer över 65 år med upp till 2 500 kronor per år, uppger regeringen.

”Tycker att det är tokigt”

23 mars

Representation. – Det blir ju inte lättare att få medlemmar. Så kommenterar Jan-Ivan Persson, ordförande för Transports avdelning 18 Hälsingland, rapporteringen om Lars Lindgrens representation.