S om LO:s frågor

24 februari

S-kongress2017. Slopa allmän visstid, återinför avdragsrätten för a-kassan, men avvakta med fackföreningsavgiften tills budgeten tillåter. Så här ställer sig Socialdemokraternas partistyrelse till frågor som är viktiga för LO-förbunden.

S: Vinstuttag ska bort

24 februari

S-kongress/Vinster i välfärden. Socialdemokraterna vill fortfarande vill få bort vinstuttaget i hela välfärdssektorn, inte bara i skolan. Det markerade Stefan Löfven när han i dag på morgonen presenterade S förslag till riktlinjer inför partikongressen.

Fem fackliga tweets

24 februari

Facktweets. Fredag och fackliga tweets igen! Jämställda lönesamtal, komplexa arvoden och klubbmöten är några av veckans teman.

Mindre stat på landsbygden

24 februari

Statliga jobb. Två tredjedelar av kommunerna har förlorat Försäkringskassan under de senaste tjugo åren enligt Arbetets genomgång. De mest utsatta landsbygdskommunerna efterlyser kvalificerade statliga jobb.

Från chef till bonde

24 februari

Statliga jobb. När Lantmäteriet lämnade Malung gick Lars Halvarsson från chef till bonde. Men han saknar fortfarande jobbet och arbetskamraterna – och drömmer om att lantmäteriet ska komma tillbaka.

Vilka jobb behövs mest?

24 februari

Statliga jobb. Arbetet frågade de 23 kommunerna med ”extra stora utmaningar” vilka statliga jobb de är i behov av. Här är några av svaren.

S: ”Centralt för valet 2018”

23 februari

S-kongress2017. ”Nu ska hela Sverige leva”, skriver Socialdemokraternas partistyrelse i sitt förslag till nya politiska riktlinjer för jobb och tillväxt i hela landet.

Stridsåtgärder ska granskas

23 februari

Strejk. Medlingsinstitutet ska granska den typ av konflikt på arbetsmarknaden som varit aktuell i Göteborgs hamn den senaste tiden. Senast den första december ska myndigheten redovisa sitt uppdrag.

Juridisk kritik mot förslag

23 februari

Arbetskraftinvandring. Svårt att bevisa uppsåt och problem med rättssäkerheten. Både åklagarmyndigheten och Kammarrätten i Stockholm menar att det finns problem med förslaget om hårdare regler för fusk vid arbetskraftsinvandring.

Hård kritik mot nya regler

23 februari

Arbetskraftsinvandring. Fackens centralorganisationer riktar hård kritik mot förslaget för nya regler för arbetskraftsinvandring som ska minska fusket med arbetstillstånd. För lite fokus på arbetstagarens situation, skriver de i sina remissvar till förslaget.