Politisk redaktör: Martin Klepke

Återigen ser vi tvivelaktiga utgifter

Martin-Klepke-2013
24 mars

Ledare: Alla förbundens utgifter måste kunna förklaras inför de medlemmar som varje månad betalar sin fackavgift, skriver Arbetets politiska redaktör Martin Klepke angående Lars Lindgrens avgång.

S måste åter till rättvis fördelning

Martin Klepke
24 mars

Ledare. Socialdemokraterna måste vid kongressen i april visa att partiet ser klassklyftorna och står upp för en rättvis fördelningspolitik. Om inte kommer man obönhörligen klassas som ett parti för ”eliten”.

Nordeas vd vill bara maximera vinsten

Martin Klepke
23 mars

Ledare. Uppenbart att det höginkomsttagarfrälse som Nordeas vd von Koskull anser sig tillhöra inte har en susning om en undersköterskas eller bilmekanikers vardag. Och inte vill ha, skriver Martin Klepke.

Utslitna inhyrda förpassas till soptippen

Martin Klepke
23 mars

Ledare. Att anlita bemanningsföretag har därmed blivit ett sätt för arbetsgivare att öka arbetstempot utan att bry sig om följderna, skriver Martin Klepke angående Handelsnytt och Dagens Arbetes granskning av bemanningsföretag.

Polisens tystnad raserar förtroendet hos de hotade

Martin-Klepke-2013
20 mars

Ledare. Örebropolisen Peter Springares ord omöjliggör varje vettig kontakt mellan hotade journalister och polisen. Det är dags för polisens ledning att bryta tystnaden och tydliggöra polisens roll i samhället, skriver Arbetets politiska redaktör Martin Klepke.

Noll trygghet är inhumant

Dennys Bello liten
17 mars

Ledare. I dag finns 262 000 människor som har noll anställningstrygghet i Sverige. Det är inhumant. Allmän visstid – som är den mest otrygga anställningsformen – bör avskaffas så snart som möjligt, skriver Dennys Bello.

Högerkompromisser förödande för nederländska (S)

Martin Klepke
16 mars

Ledare. Det är tveklöst att socialdemokraternas kompromissande med basala fördelningsfrågor har orsakat raset i det holländska valet, skriver Arbetets politiska redaktör Martin Klepke.

Ledare Special: Det handlar striden om arbetstiden om

Martin Klepke
14 mars

Ledare Special. Striden om arbetstiderna är en konflikt som går tillbaka många decennier. Arbetets politiska redaktör Martin Klepke skriver om vad striden om arbetstiden egentligen handlar om.

Premiepensionen måste avvecklas

Martin Klepke
10 mars

Ledare. Premiepensionssystemet är ett pågående svindleri som gynnar banker och finansinstitut. En avveckling är nödvändig och bör påbörjas snarast, skriver Arbetets Martin Klepke.

LO:s utbildningsjobb kan lösa matchningsproblemen

maria ehlin kolk
9 mars

Ledare. Nu när LO sträckt ut en hand med utbildningsjobb är det dags att Svenskt Näringsliv sätter sig vid förhandlingsbordet, skriver Maria Ehlin Kolk.