Politisk redaktör: Martin Klepke

Fortfarande inga välfärdssvar från TCO

24 maj

Ledare/Slutreplik. Hur ska man kunna reglera bort det som inte fungerar i välfärden utan detaljstyrning och vinsttak? TCO har fortfarande inga svar, skriver Elisabeth Lindberg i en slutreplik till TCO.

Foto: TT (bilden är ett montage)

SD:s nazistiska rötter är på riktigt

24 maj

Ledare. Att Sverigedemokraterna har nazistiska rötter är ovedersägligt, hur mycket Moderaternas kommunikationsstrateger än försöker lägga locket på. Och LO-anslutna bör fråga sig vad det kan få för konsekvenser, skriver Martin Klepke.

Oacceptabelt att girighet går före arbetares säkerhet

23 maj

Ledare. Att det pågår så pass många arbeten som är så riskabla att Arbetsarbetsmiljöverket tvingas stänga ned en del arbetsmoment med omedelbar verkan är skrämmande, skriver Martin Klepke.

Ta ställning om vinsttak, TCO

23 maj

Ledare. TCO blir en försvarare av dagens bristande system genom att vägra ta i problematiken kring att skattepengar går till privata vinster. Obegripligt med tanke på att en betydande del av medlemmarna jobbar i välfärdssektorn och måste hantera både vinstpress och ökad administration, skriver Elisabeth Lindberg.

Mer inflytande recept för en friskare personal

22 maj

Ledare. I Piteå har man visat att den bästa medicinen mot sjukskrivningar är att öka personalens inflytande över arbetet. Resultatet måste få politiska konsekvenser, skriver Elisbeth Lindberg.

Möt propagandan om privat arbetsförmedling

19 maj

Ledare. Man kan misstänka att förslagen om privatiserad arbetsförmedling är de sidospår borgerligheten vill ha eftersom deras arbetsmarknadspolitik i övrigt inte är något att hurra för, skriver Elisabeth Lindberg.

75-dagarsregeln, ett sätt att pressa lönerna

18 maj

Ledare. Det egentliga skälet till Alliansens svältkurer är inte personligt, det är att sätta press på lönebildningen så att hela yrkesgruppers löner pressas nedåt, skriver Martin Klepke om att 75-dagarsregeln försvinner.

Ska Ersta sjukhus bli en golfbana?

17 maj

Ledare. Vinstuttaget i välfärden måste stoppas innan hela den välfärd vi har byggt upp genom århundradena har raserats och förvandlats till privata golfbanor på Caymanöarna, skriver Arbetets Martin Klepke.

Missriktad kritik från Finanspolitiska rådet

15 maj

Ledare. Finanspolitiska rådet har tagit sin roll som djävulens advokat på stort allvar. Allt som regeringen för fram som framgångar sågas, skriver Elisabeth Lindberg.

Inga svar från Alliansen i SVT:s partiledardebatt

15 maj

Ledare. Efter två timmars debatt var frågan hur Allianspartierna anser sig kunna förbättra välfärden när de samtidigt vill sänka skatterna med tiotals miljarder kronor fortfarande obesvarad, skriver Arbetets Martin Klepke.