Missförstådd medicinering

admin-ajax.php-2
17 januari

Krönika. Så med mitt eget facit i hand, var inte rädd för tabletter, och framför allt, lita inte på de bloggar och hemsidor du hittar genom Google, utan bilda dig en egen uppfattning, skriver Daniel Lehto.

Hyvling het fråga för 2017

16 januari

Krönika. Bakslaget i hyvlingsfallet innebär inte att sista ordet är sagt. Men regeringen borde rappa på med ett förslag om ändrade lasregler, skriver Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

Mer läsning på jobbet

duraid_1882
20 december

Krönika. Jag lovar att mer litteratur på jobbet gör hjärtat, hjärnan och själen gott! Oavsett om du sitter på ett kontorsjobb eller en bilverkstad, i en kiosk eller en tågspärr, skriver Duraid al-Khamisi.

Säkra jobb kräver mer

yonna-150x114
16 december

Krönika. Bristen på svenska kollektivavtal, språkförbistring och långa under­entreprenörs­kedjor är gemensamma nämnare vid allvarliga arbetsplatsolyckor, skriver Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

Till sist säger vi upp oss

Torun-moerk
13 december

Krönika. Det blir svårt att motivera erfaren personal att stanna kvar på vårdavdelningar och akutmottagningar för att om och om igen lära upp och skola in våra nya kollegor, när lönekuvertet inte innehåller något bevis för att arbetsgivaren tycker att vår erfarenhet och kompetens är värd att betala för, skriver Torun Carrfors.

Skolans problem är inte över

yonna-150x114
9 december

Krönika. Även om det är glädjande att skolresultaten slutat sjunka är det förstås minst lika viktigt att alla har samma förutsättningar att klara skolåren, skriver Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Kyssen i Minsk

6 december

Krönika. När jag ser bilden upplever jag kvinnornas styrka – och utsatthet. Elisabeth Ohlson Wallin minns en speciell kyss från Minsk.

Könsklyftan i lönerna består

Tommy Öberg
6 december

Analys/Avtal2017. De senaste decenniernas löneansträngningar har på intet sätt gynnat kvinnor. Statistiken ljuger inte, skriver Tommy Öberg.

Fem år efter konkursen

yonna-150x114
5 december

Krönika. Efterspelet till Saabs konkurs visar vikten av att samhällets insatser snabbt sätts in. Risken är annars att många blir kvar i långtidsarbetslöshet, skriver Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

Lyssna inte på svartmålarna

admin-ajax.php-2
29 november

Krönika. Det var inte bättre förr, vad drömmande populister än må säga. Så lyssna inte på dem som målar i svart. De som vädjar till dina känslor, som viftar bort fakta och forskning, skriver Daniel Lehto.