Liten seger mot lönedumpning

yonna-150x114
24 mars

Krönika. Skattepengar ska inte gå till dumpade löner och usla villkor. Regeringens nya lagförslag om upphandling stoppar – trots allt – de värsta avarterna, skriver Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

Blöjan som symbol

22 mars

Krönika. Elisabeth Ohlson Wallin skapade denna bild under Caremaskandalen som en symbol för vinstjakten.

Stora striden: tiden

yonna-150x114
16 mars

Krönika. Bilden är tydlig. I bransch efter bransch återfinns tydliga exempel på hur arbets­givarna vill styra mer över de anställdas tid, skriver Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

En vapenvägrares bekännelse

admin-ajax.php-2
14 mars

Krönika. När jag blivit äldre har jag delvis kunnat omvärdera militären och behovet av den. Jag vet därför inte om jag skulle ha gjort samma sak igen, om det var aktuellt för mig i dag, skriver Daniel Lehto.

Inte nära till jämställdhet

yonna-150x114
8 mars

Krönika. Någon jämställdhetsrevolution är inte på väg och ska arbetsmarknaden någonsin bli jämställd måste också uttaget av föräldraledighet och vabbande bli mer lika mellan kvinnor och män, skriver Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

Skotten i orten

duraid_1882
7 mars

Krönika. Jag har inte gett upp om våra förorter. Men jag måste ändå fråga om det hade kunnat vara annorlunda, skriver Duraid al-Khamisi.

Stackars nyblivna föräldrar

yonna-150x114
2 mars

Krönika. Första bilbebisen efter stängningen av BB i Sollefteå har fötts. Menar man allvar med att hela Sverige ska leva handlar det också om rätten till en fullgod förlossningsvård, skriver Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

Vikarien ska ej bära vården

28 februari

Krönika. Arbetsgivaren måste göra det möjligt för vårdpersonal att stanna kvar, bli erfaren och bidra till att vården utvecklas, skriver Torun Carrfors.

Det som inte får ske

yonna-150x114
23 februari

Krönika. Tre dödsolyckor på tre dagar­. Det har varit en mörk arbetsmiljövecka, skriver Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

Porträtt som aldrig målades

eow-funktionshindrad
21 februari

Krönika. Elisabeth Ohlson Wallin berättar om Sandro, en person som inte var så vanlig att se via ett målat porträtt via 1600-talet.