De tror på Trump

20 januari

New York-borna som stöttar presidenten.

Ulvskog i ”glädjechock” efter EU-beslut

19 januari

EU-parlamentet röstade vill se ett socialt protokoll som ska skydda arbetares rättigheter. Det röstades idag igenom med knapp marginal.

Många befaras döda i lavin

19 januari
Foto: Claudio Bresciani/TT

Nya besked: facket får följa med till Iran

19 januari

Sent under onsdagskvällen fick IF Metalls ordförande Anders Ferbe en inbjudan att följa med på statsminister Stefan Löfvens exportresa till Iran.

Klädkedjor hängs ut i ny rapport

18 januari

KappAhl och Gina Tricot gör inte tillräckligt mycket för att förhindra att syriska flyktingar utnyttjas i deras klädtillverkning i Turkiet, hävdar organisationerna Fair action och Framtiden i våre hender i en rapport.

Foto: TT

Facken inte bjudna till Iranmöte

18 januari

Trots att regeringen tidigare i ett stort utspel bjudit in facken har LO, TCO och Saco inte fått någon officiell inbjudan när statsminister Stefan Löfven ska göra en viktig exportresa till Iran i mitten av februari.

Manning släpps - Assange vill förhandla

18 januari

Visselblåsaren Chelsea Manning släpps fri i maj. Julian Assange har tidigare sagt att han går med på utlämning till USA om Manning benådas. – Jag är öppen för förhandlingar, säger Assange, via sin advokat.

Dystra tider på globala arbetsmarknaden

17 januari

Fler arbetslösa och 1,4 miljarder som har otrygga anställningar. FN-organet ILO tar upp trenderna på den globala arbetsmarknaden 2017 och det ser inte särskilt ljust ut.

Sverige i globala innovationstoppen

17 januari

De nordiska länderna rankas högt i innovationsligan. Och Sverige intar en av toppositionerna, enligt ett nytt globalt index.

Mays tal ger vink om ”hård” brexit

17 januari

Storbritannien vill inte ha en uppgörelse som lämnar landet halvvägs kvar i EU, väntas premiärministern Theresa May säga i ett tal under tisdagen. Talet väntas ge efterlängtade svar på hur den brittiska skilsmässan från unionen ska gå till.

 • Globalkoll – senaste nytt

 • Arbetet på Facebook

 • arbetet
 • Medarbetarna på Arbetet:

 • FÖRDJUPNING

   

   

   

   

  Turkana_022 (kopia)

   

  bistånd

   

  tamas

   

  rep

   

  ikeadrag2-kopia (kopia)

   

  klimatkollage-webb-515x303-2 (kopia)

   

  xc_20_dwn_16_2014_hres-3 (kopia)

   

  Nolidrag-515x292 (kopia)