Arbetsmiljöupplysningen har mycket lägligt satt samman vilka regler och lagar som gäller för temperaturen på arbetsplatser. Men någon högsta temperatur finns inte angiven.

Det finns ingen exakt högsta temperatur, men däremot tumregler. För kontor gäller följande:
Vid lätt fysiskt och stillasittande arbete är det lämpligt med 22 grader för normal klädsel och 24 grader för sommarklädsel.

Om temperaturen varaktigt överstiger 26 grader bör arbetsgivaren se över klimatanläggningen eller installera solavskärmare eller liknande för att få ner temperaturen, menar arbetsmiljöupplysningen.

Att arbeta i stark värme är påfrestande för kroppen och att arbeta i mycket stark värme kan vara farligt. Värme sänker prestationsförmågan och arbetstakten, försämrar koncentrationen, uppmärksamheten och omdömet vilket kan medföra risker för andra.

Det finns också regler för hur kallt det får vara på en arbetsplats. Samma sak gäller där: Inga exakta gradtal, bara tumregler. Normalt bör man hålla minst 20 grader för att stillasittande arbete ska vara behagligt.

Arbetsmiljöupplysningen har skapats för att sprida information om arbetsmiljön och samverkar med ett trettiotal aktörer, bland annat fack- och arbetsgivarorganisationer.