– Det är långa köer och upprörda känslor på bensinstationerna. Vi lyckades tanka några liter diesel.

– Vi vet dock inte hur det ska gå på lördag då vi ska köra hem, säger den svenska journalisten Ewa Astly som ofta brukar besöka Frankrike.

Just befinner hon sig i Miramas, en stad nordväst om Marsielle.

Strax intill ligger Martigues där det finns en oljehamn och flera raffinaderier.

I förgår sköt kravallpolisen tårgas och sprutade med vattenkanoner mot demonstranter som blockerade ingången till ett av raffinaderierna i Martigues.

I sex av landets åtta raffinaderier ligger verksamheten nu helt nere.

Bensinbristen har därmed blivit ett problem för allt fler. En femtedel – cirka 2500 – av landets mackar har slut på drivmedel, enligt Frankrikes transportminister.

– Då jag åkte förbi ett raffinaderi såg jag hur anti-strejkdemonstranter samlats utanför. De hade handskrivna skyltar där det stod att de inte stödde strejken, säger Ewa Astly.

Facket och den socialistiska presidenten François Hollande är på kollisionskurs.

Under våren har den franska regeringen drivit igenom en omfattande arbetsmarknadsreform – den så kallade El Khomrilagen som är uppkallad efter arbetsmarknadsministern.

Företag ska lättare kunna säga upp anställda.

Regeringen hoppas att det ska leda till att fler arbetsgivare vågar erbjuda en fast anställning. Dessutom luckrar lagen upp arbetstidsregleringarna vilket gör att många kan tvingas jobba längre än de 35-timmar som sedan år 2000 är den normala arbetstidsveckan.

Sedan i mars har det dock förekommit protester mot reformen. En spontan proteströrelse – Nuit Debout – har bildats. Runt om i Frankrike har tusentals demonstrerat varje kväll.

Protesterna har eskalerat efter att regeringen beslutat att tvinga igenom lagen trots att parlamentet inte stödjer den.

Den senaste tiden har det franska facket CGT gått ut i flera strejker.

Ikväll inleder franska facket CGT  en 24-timmarsstrejk på kärnkraftverket i Nogent-sur-Seine.

Jänvägsfacket har också hotat med stora tågstrejker den 2 juni, vilket är en vecka innan fotbolls-EM drar igång.

Även flygstrejker planeras.

– Vi ger oss inte förrän lagen dragits tillbaka, har CGT:s fackbas Philippe Martinez deklarerat.

Samtidigt har president François Hollande tidigare deklarerat att lagen ska drivas igenom. Att protesterna inte är acceptabla.

Han hänvisar till landets svaga arbetsmarknad. Arbetslösheten ligger på 10 procent, vilket är cirka två procentenheter högre än EU-genomsnittet.

Opinionsmätningar som fransk press hänvisar till visar att det inte finns någon entydig bild av hur fransmännen ser på arbetsmarknadsreformen.

Enligt vissa undersökningar är mer än 60 procent emot regeringens reform, enligt andra undersökningar är mer än hälften för att lagen genomförs.