Aleksander – hur glad är du idag?

Aleksander Gabelic, ordförande för Svenska FN-förbundet.
29 juni

I går stod det klart att Sverige fick den eftertraktade platsen i FN:s säkerhetsråd. Arbetet ringde till Aleksander Gabelic, ordförande för Svenska FN-förbundet.

Klart för omstridd fransk arbetsmarknadsreform

29 juni

Med 185 röster mot 156 röstade franska senaten igenom den omstridda arbetsmarknadsreformen som orsakat stora gatuprotester över hela Frankrike.

Foto: Yves Logghe/TT

Fler länder vill ha socialt protokoll

29 juni

Portugal och Spanien är också på väg att skriva under den allians mellan fack och socialdemokratiska partier som bildats för att trumfa igenom ett socialt protokoll då det blir dags för EU att skriva om sitt fördrag.

REPORTAGE FRÅN JORDANIEN

syrbarn-etta1 (kopia)

Foto: Emrah Gurel/TT

36 döda i attacker mot storflygplats

29 juni

36 personer har dödats och många har skadats i attacker på Turkiets största flygplats. Premiärminister Binali Yildirim uppger att de första fynden tyder på att IS ligger bakom dådet.

Foto: Sang Tan/TT

Svartlistade byggnadsarbetare - får betala

29 juni

Skanska UK och sju brittiska byggföretag har betalat över en halv miljard kronor till de brittiska arbetare som svartlistades i ett hemligt register, skriver Byggnadsarbetaren.

Foto: Sofia Eriksson/TT

Stora inkomstskillnader bakom brexit

28 juni

De stora inkomstskillnaderna är en förklaring till att britterna röstade för att lämna unionen, hävdar en ansedd brittisk statsvetare.

TUC kräver samma rättigheter efter Brexit

27 juni

Viktigast efter folkomröstningen är att hindra en omedelbar ekonomisk kris, säger Frances O’Grady, ordförande för den brittiska fackliga centralorganisationen TUC. Facket kräver att parlamentet lämnar de anställdas rättigheter i fred när EU:s regler ersätts med brittiska lagar.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Samarbete recept för att klara Brexit

27 juni

Den svenska regeringen och företrädare för näringsliv och fack predikar nu samarbete som vägen för att klara utmaningarna post-Brexit.

Påven: homosexuella bör få en ursäkt

27 juni

Påven Franciskus anser att kristna och den katolska kyrkan ska be homosexuella och andra diskriminerade grupper om ursäkt för hur de har blivit behandlade genom tiderna.

Blockerade kongressen i vapenprotest

23 juni

Unika scener utspelade sig i USA:s kongress under natten. I protest mot Republikanernas vägran att rösta om hårdare vapenlagar blockerade demokrater representanthuset, genom att sätta sig på golvet i över 15 timmar.

Historisk vapenvila i Colombia

23 juni

Colombias regering och vänstergerillan Farc kommer idag att skriva under en definitiv vapenvila, ett stort steg mot att få slut på Latinamerikas längsta inbördeskrig.

Brexit eller bremain — nu avgörs det

23 juni
Foto: Estrella de la Reguera

Bakom kameran i Bollywood

23 juni

Sexuella trakasserier, dödsolyckor, leoparder – och facklig aktivism.

Långtradarprotest i Finland

21 juni

En stor långtradarprotest anordnas idag, tisdag, i Helsingfors. Chaufförerna är kritiska till att Finland nu måste anpassa sig tull EU:s cabotageregler och att utländska företag kan köra inhemska godstransporter.

Åtta döda när polis öppnade eld

21 juni

Minst åtta människor dödades och ett hundratal skadades när polis i helgen öppnade eld mot en demonstration till stöd för strejkande lärare i den mexikanska delstaten Oaxaca.

Här piskar chefen sina anställda

21 juni

En kinesisk bankchef  har piskat åtta anställda i rumpan offentligt. Orsak: han var inte nöjd med deras presterande.

Foto: Vesa Moilanen/TT

Inget storfack i Finland

20 juni

Det blir ingen stor sammanslagning av finska fackförbund. Motståndet från flera förbund var för hårt.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

”Den globala modellen har gått sönder"

17 juni

Ett recept för katastrof. Vi kan vara på väg mot civilisationens sammanbrott. En av gästerna på LO:s kongress, Sharan Burrow, ser inte särskilt ljust på framtiden.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Demonstrationer mot TTIP

17 juni

Samtidigt som LO-kongressen drog igång samlades ett 60-tal TTIP-demonstranter utanför LO-borgen.

Politiker mördad på öppen gata

17 juni

Den brittiska parlamentsledamoten Jo Cox, som representerar Labour, mördades på väg till ett möte i sitt valdistrikt inför folkomröstningen. En misstänkt man är gripen och premiärminister David Cameron beskriver attacken som en tragedi.

Mer läsning → Arkivet