Foto: Mark Garten/FN

Striden om FN:s toppjobb hårdnar

30 augusti

Det brinner i knutarna. Näste FN-chef börjar jobba den 1 januari, samma dag som Sverige tillträder som ordförande i säkerhetsrådet. Innan dess ska en ny generalsekreterare ha rekryterats. Arbetet pågår för fullt och för närvarande finns elva kandidater till toppjobbet.

 

Foto: Salvatore Di Nolfi/TT

Löfvens ”Global deal” snart verklighet

30 augusti

Statsminister Stefan Löfvens prestigeprojekt ”Global deal” ser ut att vara på väg att lyfta. Den 21 september lanseras projektet i FN-huset i New York. Sex länder och flera företag backar den globala arbetsmarknadsmodellen.

Gabriel tror inte att TTIP blir av

29 augusti

Tysklands vice förbundskansler och ekonomiminister Sigmar Gabriel tvivlar på att det planerade frihandelsavtalet mellan EU och USA blir av.

Reportage från Indien

bollywood

Den som inte är med, är emot

01 Erik L vinjettbild
26 augusti

När nationalister börjar tala om sekularism ena sekunden och burkiniförbud i andra så känns det som om svenska schottislandslaget försöker snurra upp en, skriver Erik Larsson

Strejk riskerar torrlägga Norge

25 augusti

”Nu planerar vi hur vi ska torrlägga Norge” säger Christopher Beckham på norska Handels. Avtalsförhandlingarna har strandat och facket hotar med strejk på Vinmonopolet.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Lugnt i finska bärskogen

25 augusti

Nya regler har minskat konflikterna i den finska bärskogen i år.

Kvinnolöner het fråga i Storbritannien

25 augusti

Lönegapet mellan kvinnor och män har blivit en het fråga efter att den nya konservativa premiärministern Theresa May lovat att minska skillnaderna.

Två jobb räcker inte

24 augusti

Ebony i USA kan inte leva på lönen

Turkiskt förbund försvarar förbud

23 augusti

Den turkiska regeringen har förbjudit flera fackförbund men svenska Handels samarbetspartner Koop-Is försvarar den turkiska regeringens agerande.

Färre kvinnor amerikanska styrelser

23 augusti

Amerikanska styrelseledamöter är äldre och oftare män än vad deras europeiska kolleger, visar en genomgång som tidningen Financial Times gjort.

Foto: Burhan Ozbilici/TT

40 000 gripna i Turkiet

23 augusti

Sedan den misslyckade militärkuppen i mitten av juli har över 40 000 personer anhållits i Turkiet, enligt uppgift från premiärminister Binali Yildirim. Det är nästan en fördubbling jämfört med tidigare siffror.

Kuppförsöket i Turkiet tände hoppet

esrefokums140
19 augusti

Nu gör Erdogan exakt vad militären hade gjort om de hade lyckats med kuppen, skriver Esref Okumus i en analys av läget i Turkiet.

Foto: AP

Så har facken drabbats av läget i Turkiet

18 augusti

Statsvetaren och turkietexperten Ekim Caglar berättar hur facken påverkats av den militära kuppen mot regeringen i Turkiet tidigare i sommar.

Beröm från chefen minskar sömnproblem

17 augusti

Beröm från chefen kan minska anställdas sömnproblem, visar en stor studie av danska löntagare.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Facken varnar för Turkiets utveckling

17 augusti

Flera fack varnar för att demokratin i Turkiet håller på att sopas bort då regeringen gör stora utrensningar efter kuppförsöket.

Byggjobbare tvingas ta droger

17 augusti

Byggjobbare i Nordkorea tvingas använda droger för att bli färdiga med ett stort byggprojekt i huvudstaden Pyongyang innan vintern.

Anställda åsiktsregistreras

17 augusti

Offentliganställda i Turkiet förväntas ange kolleger

Hungerstrejkande tände eld på sig själv

16 augusti

Då den ukrainska  gruvarbetaren mötte pressen tände han eld på sig själv. Läget blir allt mer desperat för gruvarbetarna och deras familjer på grund av uteblivna löneutbetalningar.

Foto: Denis Farrell/AP-TT

Sydafrika minns massakern i Marikana

16 augusti

Polis öppnade eld med automatvapen. Då kaoset lagt sig låg 34 döda gruvarbetare på marken. I dag – den 16 augusti – är det fyra år sedan sydafrikansk polis öppnade eld mot strejkande gruvarbetare.  Massakern har fått stora politiska konsekvenser men villkoren för gruvarbetarna har inte förbättrats nämnvärt.

Brittisk jobbmarknad i ”fritt fall”

11 augusti

Det första prognoserna efter Brexitomröstningen tyder på att Storbritanniens jobbmarknad kan vara i fritt fall

Mer läsning → Arkivet