Foto: Philip Krook

Filmer ska minska barnsexhandeln

21 oktober

Barnsexhandeln i Nicaragua ska minska genom att väva in taxiförare, lärare och journalister och andra yrkesgrupper i ett samarbete som ska stoppa exploateringen av barn.

Eget världsfack för muslimer

21 oktober

Har dock nära kopplingar till arbetsgivare och regeringar.

Foto: Mark Ralston/TT

Trump: Ni får sväva i ovisshet

20 oktober

Det är inte säkert att Republikanernas presidentkandidat Donald Trump accepterar valresultatet den 8 november. Det historiska utspelet gjordes i den tredje och sista debatten mellan Trump och rivalen Hillary Clinton i natt.

Reportage från Indien

bollywood

Opposition i Colombia öppnar för samtal

19 oktober

Representanter från Colombias högeropposition kan komma att träffa ledare för Farc-gerillan för att diskutera möjliga ändringar i fredsavtalet som skrivits under av gerillan och landets regering, säger oppositionsledaren Álvaro Uribe.

Foto: Fernando Vergara/TT

Storföretag stoppar clownförsäljning

18 oktober

Två av USA:s största varumärken försöker dämpa den rådande clownhysterin som utbrutit efter att läskiga clowner setts runt om i landet.

Foto: Erik Larsson

"Som att vända en Finlandsfärja"

17 oktober

Att ändra EU:s asylpolitik är lika lätt som att vända en Finlandsfärja i Värtahamnen, säger EU-parlamentarikern Cecilia Wikström under ett öppet samråd. Unionen har lagt ett förslag om ny asylpolitik men kritiken är hård.

Foto: Bram Janssen/TT

Slaget om Mosul har inletts

17 oktober

Offensiven för att återta Mosul från extremiströrelsen IS har inletts, meddelade Iraks premiärminister Haider al-Abadi under natten till måndag.

Sydafrikanska fack: ”Bojkotta vårt vin”

14 oktober

Sydafrikanska fack uppmanar svenska konsumenter att bojkotta viner från Robertson Winery i västra Kapprovinsen. Sydafrikanska vinarbetare strejkar för rätten att organisera sig.

Foto: Wason Wanichakorn/TT

Sörjande thailändare hedrade kungen

14 oktober

Thailändare stod i tusental längs Bangkoks gator när den framlidne kung Bhumibols kropp fördes genom huvudstaden i en ceremoni på fredagen. Förutom sorg uttrycker många oro inför framtiden.

Foto: Alexander Mahmoud

Svensk för ett år

14 oktober

#13MÅNADER Den 9 augusti blev Marwan Arkawi svensk. I 13 månader. Arbetet kommer att följa honom under hans år här, där ett jobb är nyckeln till att få stanna. Nu har två månader passerat.

Hård kritik mot Samsung

14 oktober

Medeltida arbetsvillkor, enligt ny rapport

Trump har näsa för folks rädslor

01 Erik L vinjettbild
13 oktober

Rädsla och katastrofer är bra grogrund. Det är nog det som Trump – och många europeiska nationalistpartier – har fått vittring på, skriver Erik Larsson.

Tuffare gränsvärde kan rädda 100 000 liv

12 oktober

100 000 liv kan räddas om gränsvärderna för 13 cancerframkallande ämnen blir ett hårdare. Ett förslag om att begränsa cancerframkallande kemikalier på jobbet en viktig fråga för EU-politikerna i höst.

Belgare tog hem miljardpott

12 oktober

Efter flera dragningar utan vinnare blev det en belgare som tog hem en ovanligt stor samlingspott i lottot Euromillionen — 168 miljoner euro (1,64 miljarder kronor).

Foto: Erik Larsson

Nederländskt fack hotar stämma Fifa

11 oktober

Ett nederländskt fack hotar med att vidta rättsliga åtgärder mot Fifa. Förbundet kräver att internationella fotbollsorganisationen ska göra något åt migrantarbetarnas ”slavliknande” arbetsvillkor under byggandet av VM-arenorna.

Samsung stoppar mobilförsäljning

11 oktober

Samsung stoppar försäljningen världen över av den nya mobilen Galaxy Note 7, och uppmanar kunderna att omedelbart sluta använda dem. Säkerheten runt mobilerna måste utredas ytterligare.

Foto: Rick T. Wilking/TT

Hätsk duell kan ha räddat Trumpkampanj

10 oktober

Förolämpningar, hot om fängelse och frågor om Donald Trumps grovt sexistiska uttalanden haglade i luften. Affärsmannen gjorde bättre än väntat ifrån sig i debatten i Missouri — men Hillary Clinton är ännu segertippad inför presidentvalet om fyra veckor.

Fler avtal för cannabisarbetare

7 oktober

Marijuanaindustrin växer i USA och facken ser ett ökat behov av att organisera de anställda. Amerikanska handelsfacket gjorde nyligen ett genombrott i New York där de gjorde upp om villkoren för cannabisarbetare.

Oroligt i Europas djungel

7 oktober

Följ med till migrantlägret i Calais

Foto: Fredrik Persson/TT

EU-svenskar gick emot partivänner

6 oktober

Svenska EU-parlamentariker ville stoppa ett förslag för att öka  anställdas inflytande vid massuppsägningar. Detta trots att deras partigrupp, konservativa EPP, var positiv.

Mer läsning → Arkivet