Folkrörelser

Har du eller någon du känner nyligen bytt eller fått nytt jobb eller uppdrag?
Tipsa oss!

 1. Per Klingbjer

  2 mars, 2017

  Per Klingbjer, i dag FoU-strateg vid Sveriges Geologiska Undersökning (SGU), har utsetts till förbundsdirektör vid Naturvetarna.

  – Som förbund för de olika professioner och kompetenser som ryms inom naturvetarrollen måste Naturvetarna nå ut med budskapet att det är naturvetare som spelar en avgörande roll för att lösa de globala utmaningarna, att naturvetare skapar världens framtid. Som naturvetare är det med stor ödmjukhet som jag tar mig an uppdraget att leda förbundet i detta arbete, säger han i ett pressmeddelande.

  Per Klingbjer tillträder sin nya befattning den 2 maj.

 2. Anna Falck

  10 januari, 2017

  Luftfartsverkets HR-direktör Anna Falck blir ny förhandlingschef på Arbetsgivarverket, medlemsorganisationen för de statliga arbetsgivarna.

  Hon tillträder den 1 juni.

 3. Ulrika Egervall

  30 december, 2016

  blir förhandlingschef för Transportföretagens nya arbetsgivarförbund Säkerhetsföretagen. Hon har för närvarande motsvarande tjänst vid Sveriges Bussföretag.

 4. Annika Nordin

  30 december, 2016

  blir senast 1 april förhandlingschef på arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag. Hon är idag arbetsrättsjurist och förhandlare på Teknikföretagen

 5. Per Johansson

  29 december, 2016

  är ny ombudsman på DIK, facket för kultur och kommunikation. Han kommer från Norstedts förlag, där han var redaktör och arbetade fackligt.

 6. Lars-Anders Häggström

  12 december, 2016

  Lars-Anders Häggström, Handels förra ordförande, som utsetts till opartisk ordförande (opo) i industrins avtalsförhandlingar.

  – Vår roll är att samordna förhandlingarna. Vi har redan börjat träffa alla parterna för att lyssna in deras synpunkter. Det är en skillnad mot förhandlingarna i till exempel handeln, där medlare kommer in först om samtalen mellan parterna har skitit sig, säger han till tidningen Handelsnytt.

 7. Matilda Gustafsson

  6 december, 2016

  Lärarförbundet Student valde under sitt årsmöte Matilda Gustafsson till ny ordförande för 2017. Hon efterträder Petter Åhdal.

  Matilda Gustafsson studerar till ämneslärare med inriktningen svenska och svenska som andraspråk i Göteborg.

  Hon har under verksamhetsåret 2016 varit vice ordförande för Lärarförbundet Student.

 8. Jimmy Åsberg

  19 september, 2016

  Jimmy Åsberg blir lokalombudsman för Elektrikerförbundet i Sundsvall efter att ha pendlat till Stockholm till förbundskontoret.

  – Vi hade en plan att flytta ner till Stockholm. Men min fru har inte fått något jobb och dessutom har vi fått barnbarn, som vi vill vara nära. Att veckopendla är för jobbigt, säger Åsberg till tidningen Elektrikern. 

 9. Tina Nordling

  19 september, 2016

  Tina Nordling är i dag chef för Region Mitt inom Elektrikerförbundet, men byter nu tjänst till att bli arbetsmiljöansvarig på förbundet.

  Hon blir den första kvinnliga förbundsombudsmannen, dock inte den första kvinnan på förbundskontoret.

   

 10. Josefin Johansson

  29 augusti, 2016

  Josefin Johansson är ny ungsekreterare på LO. Hon kommer från Skellefteå och är medlem i Målareförbundet.

  Tidigare har hon varit aktiv på lokalt och regionalt plan i sin avdelning och i sitt LO-distrikt.

  Hon är handledare för alla LO/UNGs medlemsutbildningar samt för skolinformatörs- och ungdomsansvarigutbildningen sen några år tillbaka. 

1 2 3 91 92 93
 Tillbaka till sidans topp