Folkrörelser

Har du eller någon du känner nyligen bytt eller fått nytt jobb eller uppdrag?
Tipsa oss!

 1. Melissa Almén

  25 april, 2017

  LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg har anställt Melissa Almén som ny skolorganisatör och elevinformatör. Tanken är att satsa hårdare på att informera elever i skolförberedande program.

  – Nästan ingen har koll på vad facket är. Nästan ingen vet vad ett kollektivavtal är. Det känns som om eleverna aldrig får lära sig om hur facket fungerar. Först lyssnar de noga. Sedan blir de glada för att fått lära sig hur det fungerar mellan fack och arbetsgivare, säger Melissa Almén i en intervju med distriktet.

   

 2. Helena Gille

  25 april, 2017

  Helena Gille blir ny chef på LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg efter Theres Heidrich.

  – Utbildningsfrågor och organiseringsfrågor är det jag både brinner mest för och har arbetat mest med, säger hon i en intervju med distriktet.

  Hon började jobba på posten i Gävle som brevbärare. Senare blev hon förtroendevald i postklubben och LO-sektionen.

 3. Nybildad IF Metall-avdelning

  20 april, 2017

  Den första april 2017 är numer födelsedag för den nybildade avdelningen IF Metall Gävleborg med säte i Sandviken.

  Renate Almén valdes till avdelningsordförande.

  – Jag tror att denna sammanslagning kommer att föra mycket gott med sig, säger hon i ett pressmeddelande.

  Den nya avdelningen IF Metall Gävleborg är en sammanslagning mellan IF Metall Södra Norrland och IF Metall Västra Gästrikland. Avdelningskontoret är placerat i Sandviken.

 4. Louise Olsson

  23 mars, 2017

  Louise Olsson blev vid El-ettans årsmöte vald till ny verksamhetsledare. Därmed är hon den första kvinna någonsin som blivit vald till verksamhetsledare/ordförande för en verksamhetskrets/avdelning inom Elektrikerförbundet, skriver tidningen Elektrikern.

  – Det känns kul och spännande. En stor utmaning och en bra utmaning. Jag ser fram emot det här året. Vi måste organisera oss i VK-t, hitta struktur så att vi kan jobba effektivt framåt, säger Louise Olsson till tidningen.

 5. Per Klingbjer

  2 mars, 2017

  Per Klingbjer, i dag FoU-strateg vid Sveriges Geologiska Undersökning (SGU), har utsetts till förbundsdirektör vid Naturvetarna.

  – Som förbund för de olika professioner och kompetenser som ryms inom naturvetarrollen måste Naturvetarna nå ut med budskapet att det är naturvetare som spelar en avgörande roll för att lösa de globala utmaningarna, att naturvetare skapar världens framtid. Som naturvetare är det med stor ödmjukhet som jag tar mig an uppdraget att leda förbundet i detta arbete, säger han i ett pressmeddelande.

  Per Klingbjer tillträder sin nya befattning den 2 maj.

 6. Anna Falck

  10 januari, 2017

  Luftfartsverkets HR-direktör Anna Falck blir ny förhandlingschef på Arbetsgivarverket, medlemsorganisationen för de statliga arbetsgivarna.

  Hon tillträder den 1 juni.

 7. Ulrika Egervall

  30 december, 2016

  blir förhandlingschef för Transportföretagens nya arbetsgivarförbund Säkerhetsföretagen. Hon har för närvarande motsvarande tjänst vid Sveriges Bussföretag.

 8. Annika Nordin

  30 december, 2016

  blir senast 1 april förhandlingschef på arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag. Hon är idag arbetsrättsjurist och förhandlare på Teknikföretagen

 9. Per Johansson

  29 december, 2016

  är ny ombudsman på DIK, facket för kultur och kommunikation. Han kommer från Norstedts förlag, där han var redaktör och arbetade fackligt.

 10. Lars-Anders Häggström

  12 december, 2016

  Lars-Anders Häggström, Handels förra ordförande, som utsetts till opartisk ordförande (opo) i industrins avtalsförhandlingar.

  – Vår roll är att samordna förhandlingarna. Vi har redan börjat träffa alla parterna för att lyssna in deras synpunkter. Det är en skillnad mot förhandlingarna i till exempel handeln, där medlare kommer in först om samtalen mellan parterna har skitit sig, säger han till tidningen Handelsnytt.

1 2 3 91 92 93
 Tillbaka till sidans topp