Han ska säkra märket

18 januari

Avtal2017. Handels före detta ordförande Lars-Anders Häggström gör comeback på avtals­arenan i en helt ny roll.

”Stor oro för hyvling”

17 januari

Lönekampen/Avtal2017. Hyvling, enkla jobb och Almegas alla konflikter. Det är några av de ämnen som tas upp i avsnitt två av Arbetets avtalspodd Lönekampen med Linda Flood, Jenny Berggren och Mårten Nilsson.

Skogsstrejk avblåst

10 januari

Avtal2017.. Det blir ingen strejk bland statligt anställda skogsarbetare i morgon. GS och Skogsstyrelsen har enats om att förlänga de gamla kollektivavtalen till den 9 maj och förhandla vidare under tiden.

Spela avtalsspelet!

Skärmavbild 2015-12-17 kl. 11.00.48

Skogsstrejk allt närmare

9 januari

Avtal 2016. Kontakter mellan GS och Skogsstyrelsen under måndagen har inte löst konflikten kring skogsarbete i statlig regi. På onsdag går skogsarbetare ut i strejk.

Dämpad löneökning väntas

30 december

Avtal2017. Trots den skriande bristen på arbetskraft tar löneökningarna inte fart – inte ännu i alla fall. Nya siffror pekar på historiskt låga löneökningar i år på runt 2,5 procent.

Skogsarbetare kan strejka

29 december

Avtal2016. GS-facket har varslat om stridsåtgärder mot Skogsstyrelsen efter att parterna misslyckats med att komma överens i sina avtalsförhandlingar.

Klapputdelning till parterna

23 december

Avtal2017. Vad har tomten i säcken inför avtalsvåren 2017? Arbetets tomtenisse skådar in i en magisk jul där var och en får efter behov.

”Saknas krav om maktfrågor”

21 december

Avtal2017. Klubbordföranden på Volvo Lastvagnar i Umeå, Jan-Olov Carlsson, välkomnar låglönesatsningen men vill se mer krav gällande inflytande.

”Lite mer än 2,2 procent”

21 december

Avtal2017. Hör första avsnittet av podden Lönekampen med Linda Flood, Mårten Nilsson och Jenny Berggren där de pratar om vilka löner 2,4 miljoner arbetstagare kan få nästa år.

”De kräver nollavtal”

21 december

Avtal2017. Teknikföretagen kräver i praktiken ett nollavtal. ”Eventuella löneökningar” 2017 ska nämligen ”balanseras” med lägre ob-ersättning, övertidsersättning eller andra försämringar. En hård puck, kommenterar IF Metalls ordförande Anders Ferbe, som noterar en hårdare hållning hos motparten.