Samvaron ger bingo

17 mars

Arbetsdagen. Det här talet om ”enkla jobb” – många skulle väl räkna mitt arbete som ett sådant. Och det är så fel, säger Sara Astner, bingovärdinna på Gävle Bingo.

”Vi fattar besluten”

10 mars

Arbetsdagen. Att gå till jobbet på lätta steg varje dag är inte alla förunnat. Men så är det för Viktoria Johansson, ambulanssjuksköterska i Norrtälje. – När jag går på ett nytt pass, vet jag inte vad som kommer att hända, det gillar jag.

”Vi stressar sönder saker”

3 mars

Arbetsdagen. Labbmekanikern Göte Dahlin ser till att delarna håller måttet på Scanias Tekniska Centrum. Följ med honom på en arbetsdag.

Millimeterkoll i ur och skur

24 februari

Arbetsdagen. Reflexer på stolpar och metallbrickor med siffror på husväggar. Dolda budskap överallt i staden. Mätteknikern Camilla Eriksson är en av dem som ser och förstår.

Foto: Per Groth

”Flyktingarna bidrar”

17 februari

Arbetsdagen. Flyktingarna är en förmån. De kan bidra till kommunens utveckling. Det säger Farzaneh Abotaleb som är ansvarig för flyktingmottandet i Surahammar.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

”Viktigast att inte kladda”

10 februari

Arbetsdagen. Följ med målaren Roger Lundqvist på en arbetsdag.

”Måste vara bäst, varje dag”

7 februari

Arbetsdagen. – Jag var inte beredd på alla känslor i början. Inför varje arbetspass kände jag ”bara ingen dör”. Arbetet fick följa med barnmorskan Åsa Borg Bjurdalen på en arbetsdag.

Foto: Per Groth

Vårdar själar på jobbet

27 januari

Arbetsdagen. – Många behöver medmänsklighet, andra är i ett skede där de behöver en medvandrare, ytterligare andra behöver bli sedda eller bara ha någon att fika med. Följ med diakonen Malin Johansson på en arbetsdag.

Foto: Anna Simonsson

Vill se fler elkvinnor

20 januari

Arbetsdagen. Följ med Elin Gustafsson Fagerlind som är en av få kvinnor som är elektriker. Endast en procent av de utbildade elektrikerna är just kvinnor.

Foto: Per Knutsson

Vet om det är det rätta virket

13 januari

Arbetsdagen. Följ med virkesmästaren Lars Karlsson på en arbetsdag.