”En befrielse eller sorg”

19 maj

Arbetsdagen. Diagnosen dyslexi kan väcka dubbla känslor, berättar logopeden Sofia Grunér som får lämna beskedet. Hon utreder vid misstanke om dyslexi.

Till botten med lättöl

12 maj

Arbetsdagen. Ölbryggaren Robin Johnander gillar att göra saker från grunden. Därför skapade han egna lättöl. Arbetet fick följa med honom på en arbetsdag.

Ett glasklart yrkesval

5 maj

Arbetsdagen. Brasskyddet fick konstglasmästaren Nanna Clason att byta bana. Följ med henne på en arbetsdag.

”Lås handlar om säkerhet”

28 april

Arbetsdagen. Det handlar sällan om att bara byta ett lås. Den stora frågan är ”vad ska vi göra?”, berättar Göran Svensson, som äger ett låsföretag i Stockholm.

Minerad arbetsdag

21 april

Arbetsdagen/Global. Mao Neav tar några hastiga steg ut på fältet som är fylld av klusterbomber. Hunden Onada följer lydigt med. Flåsar med tungan och viftar glatt på svansen innan han ger sig ut på bombjakt.

Titta in i godisfabriken

13 april

Arbetsdagen. Inför påsken och Alla hjärtans dag är det som mest stressigt på godisfabriken. Nu väntar påsk­äggen på sega råttor, geléhallon och lakritsbåtar. Arbetet följde arbetsdagen på Aroma.

Alltid redo att förhandla

28 mars

Arbetsdagen Special/Avtal2017. Arbetsveckor på uppemot 60 timmar och ingen komp. LO:s avtalssekreterare är ständigt uppkopplade under avtalsrörelsen för att förhandla om medlemmarnas arbetsvillkor och löner. Inför att avtalsrörelsen rullar igång på allvar kollade Arbetet hur LO:s avtalssekreterare har det på jobbet.

Samvaron ger bingo

17 mars

Arbetsdagen. Det här talet om ”enkla jobb” – många skulle väl räkna mitt arbete som ett sådant. Och det är så fel, säger Sara Astner, bingovärdinna på Gävle Bingo.

”Vi fattar besluten”

10 mars

Arbetsdagen. Att gå till jobbet på lätta steg varje dag är inte alla förunnat. Men så är det för Viktoria Johansson, ambulanssjuksköterska i Norrtälje. – När jag går på ett nytt pass, vet jag inte vad som kommer att hända, det gillar jag.

”Vi stressar sönder saker”

3 mars

Arbetsdagen. Labbmekanikern Göte Dahlin ser till att delarna håller måttet på Scanias Tekniska Centrum. Följ med honom på en arbetsdag.