Minerad arbetsdag

21 april

Arbetsdagen/Global. Mao Neav tar några hastiga steg ut på fältet som är fylld av klusterbomber. Hunden Onada följer lydigt med. Flåsar med tungan och viftar glatt på svansen innan han ger sig ut på bombjakt.

Titta in i godisfabriken

13 april

Arbetsdagen. Inför påsken och Alla hjärtans dag är det som mest stressigt på godisfabriken. Nu väntar påsk­äggen på sega råttor, geléhallon och lakritsbåtar. Arbetet följde arbetsdagen på Aroma.

Alltid redo att förhandla

28 mars

Arbetsdagen Special/Avtal2017. Arbetsveckor på uppemot 60 timmar och ingen komp. LO:s avtalssekreterare är ständigt uppkopplade under avtalsrörelsen för att förhandla om medlemmarnas arbetsvillkor och löner. Inför att avtalsrörelsen rullar igång på allvar kollade Arbetet hur LO:s avtalssekreterare har det på jobbet.

Samvaron ger bingo

17 mars

Arbetsdagen. Det här talet om ”enkla jobb” – många skulle väl räkna mitt arbete som ett sådant. Och det är så fel, säger Sara Astner, bingovärdinna på Gävle Bingo.

”Vi fattar besluten”

10 mars

Arbetsdagen. Att gå till jobbet på lätta steg varje dag är inte alla förunnat. Men så är det för Viktoria Johansson, ambulanssjuksköterska i Norrtälje. – När jag går på ett nytt pass, vet jag inte vad som kommer att hända, det gillar jag.

”Vi stressar sönder saker”

3 mars

Arbetsdagen. Labbmekanikern Göte Dahlin ser till att delarna håller måttet på Scanias Tekniska Centrum. Följ med honom på en arbetsdag.

Millimeterkoll i ur och skur

24 februari

Arbetsdagen. Reflexer på stolpar och metallbrickor med siffror på husväggar. Dolda budskap överallt i staden. Mätteknikern Camilla Eriksson är en av dem som ser och förstår.

Foto: Per Groth

”Flyktingarna bidrar”

17 februari

Arbetsdagen. Flyktingarna är en förmån. De kan bidra till kommunens utveckling. Det säger Farzaneh Abotaleb som är ansvarig för flyktingmottandet i Surahammar.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

”Viktigast att inte kladda”

10 februari

Arbetsdagen. Följ med målaren Roger Lundqvist på en arbetsdag.

”Måste vara bäst, varje dag”

7 februari

Arbetsdagen. – Jag var inte beredd på alla känslor i början. Inför varje arbetspass kände jag ”bara ingen dör”. Arbetet fick följa med barnmorskan Åsa Borg Bjurdalen på en arbetsdag.