Demonstranter i Mexico City håller upp bilder av den mördade fotojournalisten Ruben Espinosa och plakat där de anklagar delstatsregeringen för dådet. Foto: Dario Lopez-Mills/AP Photo.

Demonstrationer har hållits på flera håll i Mexiko efter mordet på en pressfotograf, det sjunde journalistmordet i landet i år. Delstatsregeringen i Veracruz anklagas för hans död.

Rubén Espinosa, som arbetade för flera ansedda tidningar, mördades i Mexico City sent i fredags. Fyra kvinnor som fanns i lägenheten hade också bragts om livet och samtliga hade utsatts för tortyr, skriver tidningen La Jornada.

Den 31-årige Espinosa som arbetade särskilt med sociala rörelser hade uttryckt oro för sin säkerhet och flytt från Veracruz till huvudstaden i juni.

Espinosa är den tolfte journalisten från den våldshärjade delstaten som mördats sedan 2011, och ytterligare tre saknas, rapporterar Los Angeles Times. Ingen har ställts inför rätta för något av morden. Guvernören Javier Duarte har kritiserats för kritiska uttalanden mot medierna och för den utbredda straffrihet som råder i delstaten. Både makthavare och företrädare för rättsväsendet anklagas för samröre med den organiserade brottsligheten.

Över 40 journalister har mördats de senaste fem åren i Mexiko, vilket gör landet till ett av de farligaste i världen för yrkeskåren.

Ylva Lindahl/TT