Ny överdirektör till Arbetsförmedlingen

STOCKHOLM 20160408 Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) presenterar arbetsmarknadsl‰get vid ett presseminarium i Rosenbad i Stockholm. Foto: Marcus Ericsson / TT kod 11470

Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S). Foto: Marcus Ericsson /TT

En ny överdirektör, fler kontor i så kallade utsatta stadsdelar och allt större digitalisering. Det är några åtgärder för Arbetsförmedlingen som arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) nu presenterar.

Arbetsförmedlingen måste förbättra resultaten på en rad områden, inte minst när det gäller långtidsarbetslösa, enligt arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S). Därför tillsätter hon nu bland annat en överdirektör för att stärka myndighetens interna arbete

– Man ska se det som att jag inte är helt nöjd med resultaten och då vidtar jag åtgärder, säger hon på en presskonferens.

– Jag förväntar mig bättre resultat inom vissa områden.

Arbetsförmedlingen ska även digitaliseras mer samtidigt som kontoren i större utsträckning ska förläggas i så kallade utsatta stadsdelar.

– Jag kommer att ge Arbetsförmedlingen i uppdrag att återkomma och redovisa hur man ska säkerställa fysiska kontor i utsatta områden. Var är det lämpligast och i vilken form ska Arbetsförmedlingen ha sin närvaro? Det kanske inte är säkert att den bästa platsen för ett kontor är Kista utan snarare Tensta, säger hon.

Kommuner ska också i allt större utsträckning kunna medverka i arbetsmarknadspolitiken, säger Ylva Johansson.

– I dag finns det hinder i lagstiftningen som jag bedömer det.

TT

Kommentera den här artikeln