I går publicerade Aftonbladet uppgifter om att Transports ordförande Lars Lindgren ska ha brutit mot förbundets alkoholpolicy. I dag fortsätter Aftonbladets granskning med uppgifter om bostad, tjänstebil och resor.

Enligt Aftonbladets uppgifter har Lars Lindgrens son bott i förbundets lägenhet på Östermalm i Stockholm i minst ett år. ”Notan hamnar återigen på medlemmarna” skriver tidningen, som uppger att Lars Lindgren ska bo i lägenheten då han jobbar i Stockholm. Själv säger transportordföranden till tidningen att sonen har fått bo hos honom då han studerat i Stockholm.

Vidare uppges att Lars Lindgren tagit med en vän på flera resor på Transports bekostnad.

– Det är ingen som vet vad han gör på de där resorna. Om han arbetar eller har semester, säger en anställd till tidningen.

Aftonbladet skriver också att Lars Lindgren kör Transports bil både i och utanför arbetet. Lars Lindgren förnekar att han använder bilen privat.

Transports pressekreterare sedan en och en halv vecka tillbaka, Frank Martin Engström, kan inte svara på Arbetets frågor som rör rapporteringen.

–  Det har jag inte mer kunskap om än vad du har. Jag har ingen insyn i det, säger han.

Han berättar att ledningen just nu sitter i möte och att någonting kommer att kommuniceras under dagen. På frågan om hur förbundet har påverkats av rapporteringen de senaste dagarna säger han:

– Det är lite speciell stämning här, men det säger väl sig självt att det har varit lite ansträngt de här dagarna.

Aftonbladet skrev att personal försetts med munkavel, stämmer det?
– Munkavel skulle jag inte kalla det, vi bestämde att det var Lasse som skulle uttala sig.

Lars Lindgren vill i nuläget inte lämna några kommentarer till Arbetet. Inte heller den av kongressen valda revisorn Magnus Andersén vill säga något om uppgifterna, utan hänvisar till tystnadsplikt.

Läs mer om Transport

• Ledare; Allt måste kunna förklaras inför de medlemmar som varje månad betalar sin fackavgift.

”Det blir ju inte lättare att få medlemmar” – reaktioner från Transportavdelningar

• Transports ordförande bjöd på starksprit

Martina Frisk