Vill Lemne inte att man ska kunna leva på sin lön?

STOCKHOLM 20151215 Paneldiskussion med Carola Lemne, vd Svenskt N‰ringsliv, under ett seminarium i N‰ringslivet Hus Foto: Marcus Ericsson / TT / Kod 11470

Hur tänker Carola Lemne, vd Svenskt Näringsliv, undrar Renaldo Tirone. Foto: Marcus Ericsson/TT

INSÄNDARE. Hur mycket tror Carola Lemne, Svenskt Näringslivs vd, att man hinner utbilda sig om man måste ha två jobb för att försörja sig? frågar sig Renaldo Tirone, ombudsman Seko i Skåne.

Läser i Dagens Industri att Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne varnar för en ny underklass? Jo, så skall det bli, om inte det skapas arbeten med 75 procent av en normal låglön och utan kollektivavtal med samtidig utbildning hos Arbetsförmedlingen. Dessutom lite andra fördelar för företagen, som sänkta arbetsgivaravgifter. Detta motiverar hon med att:

”De hinner aldrig utbilda sig ikapp, gör vi inget nu blir de den nya underklassen och bidragsberoende hela livet.”

Hur mycket tror Carola Lemne att man hinner utbilda sig om man måste ha två jobb för att försörja sig? Det är så dumt så det faller på eget grepp!

Skall man utbilda sig i svenska eller något annat måste man ju ha sin försörjning och trygghet ordnad. Det är ju precis det hon vill rycka bort.

Med hennes modell blir arbetarna livegna på ungefär samma sätt som i USA, där en stor andel människor aldrig kommer ur arbetshjulet utan arbetar ihjäl sig med två till tre jobb för att klara livhanken.

Lemne kan inte vara för den Svenska modellen, där en av grundstenarna är att man skall kunna leva på sin lön.

Renaldo Tirone, ombudsman Seko Skåne

Arbetet

Kommentera den här artikeln