– Nu tar jag tillbaka min uppsägning! Cecilia Burman, undersköterska och Kommunals sektionsordförande i Arjeplog, är nöjd med kommunens respons efter förra veckans inställda semestrar. 

LÄS OCKSÅ: 

Semestern inställd – då sade undersköterskorna upp sig 

Två veckors semester till Arjeplogs uskor

Det var för en och en halv vecka sedan Cecilia Burman och en av hennes kollegor på äldreboendet sade upp sig i protest. Det hade länge funnits missnöje med arbetsledningen, och droppen som fick bägaren att rinna över var när semestrarna ställdes in – i strid med semesterlagen.

Sedan dess har kommunen arbetat på att lösa situationen, och vid ett möte med kommunen i dag fick Cecilia Burman se resultatet: En handlingsplan som tar itu med alla delar av arbetsmiljöproblemen, som ska stärka arbetsledningen och öka kommunikationen och tydligheten. Tillräckligt bra för att hon skulle vara beredd att stanna på sin tjänst. Och hennes kollega kommer så vitt hon vet att ta tillbaka sin uppsägning även hon.

– Ja, nu känns det bättre! säger Cecilia Burman. Och nu har jag semester dessutom, de ordnade ju så att alla får två veckor i alla fall. Och kommunen jobbar på att vi ska få fyra veckor, det som vi har rätt till.