Väder: 20 grader, ganska friska vindar och klarblå himmel.

Publiken: Inte så stor så man kunde förvänta sig (1 500 personer, minst antal hittills) när det största oppositionspartiet är i centrum, men Almedalens långa vecka har börjat ta ut sin rätt. Jämn könsfördelning och en något mer välklädd publik än tidigare i veckan.

Starkast applåder: När Anna Kinberg Batra säger att Moderaterna vill införa en ny lagstiftning: grovt sexuellt ofredande, och pratar om Nato, jublar publiken. Får skratt och applåder när hon jämför Stefan Löfven med tjuren Ferdinand och menar att hans tonläge är högre än tonerna i schlagerlåten Piccadilly Circus.

Pratade mest om: Målade upp Sverige som ett fantastiskt land som också ska kunna mer. Pratade mycket om att göra rätt för sig, inte minst som nyanländ eller asylsökande. Mycket taltid ägnades åt brott och straff, Brexit och en otrygg omvärld som ställer krav på oss. Pratade ofta om att Moderaterna har en plan för Sverige.

Rekvisita/scenografi: Ingenting, stod vid ett talarbord med texten ”Plan för ett starkare Sverige”.

Arbetarefokus: Tog upp många arbetsgrupper som alla lyckades falla inom TCO eller Saco: sjuksköterskor, lärare, förskolelärare, poliser och läkare. Däremot ingen från LO-kollektivet.

Årets alibi från verkligheten: Den kvinna som anmälde att hon blivit våldtagen på Bråvalla-festivalen och de ensamkommande flyktingbarn på Gotland som tvingas byta kommun på grund av regelverket från statliga myndigheter.