5 000 fick jobb genom Samhall

STOCKHOLM 2015-11-09 Monica LingegÂrd, vd Samhall Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Kod 30142 ** OUT DN och Dagens Industri (‰ven arkiv) och Metro **

Monica Lingegård. Foto: Tomas Oneborg/TT

Över 5 000 personer med funktionsnedsättning fick under 2015 antingen jobb eller praktikplats genom Samhall. Dessutom fick över 1 000 personer anställning hos andra arbetsgivare genom Samhall.

– Samhall ser möjligheter där många andra ser hinder. Genom att matcha rätt person till rätt arbete skapar vi nya vägar till arbete för tusentals personer.

– Men fler arbetsgivare måste se all den talang och de förmågor som idag slösas bort på arbetsmarknaden, säger Monica Lingegård, vd för Samhall AB i ett pressmeddelande.

Enligt henne finns stora behov att utveckla arbetsmarknaden för att fler personer ska kunna delta på arbetsmarknaden

Enligt Monica Lingegård väljs många med olika funktionsnedsättningar bort för att de inte passar in i arbetsgivares verklighetsbild.

I januari i år fick Samhall i uppdrag av regeringen att skapa utvecklande arbeten åt 2 000 långtidsarbetslösa personer, där unga vuxna under 30 år ska prioriteras.

Anders Lignell
08-725 52 02

Kommentera den här artikeln

  • Sverige har blivit ett sjukt land.

    Praktikplats är inte jobb. Utan form av slaveri.

    Särskilt om man ser på Samhall som får nästan 90 % av lönen betalt för de som är anställda…. Klarar inte Samhall som är till för hjälpa folk med funktionsnedsättningar utav att anställa direkt är det ju nått fel….Högskolestuderande som höga chefer med bra lön som lever på bidragstagare… så har det blivit i Sverige… i alla åtgärder…