Thorsten Flinck

Vem kan låta bli att tycka synd om alla inblandade: pappan, döttrarna och mamman? Känna både för honom och dem – men också bli skitförbannad på en pappa som ställt till det så för sig och därmed sina döttrar och deras mamma. Titelspåret på Thorsten Flincks nya album, ”Till flickorna på Upplandsgatan 71 från fiaskot mitt emot”, är en gripande sång, där verkligheten genom att lyftas upp till poesi blir än mer verklig, bister och bitter. Nej, jag kan inte värja mig när pappa Thorsten sitter på krogen på samma gata där mamman bor med döttrarna. Ja, han har ju dessutom valt en krog mitt emot huset där de bor! Han gråter i glaset, biktar sig för samvetet: ”Här på krogen sitter någon som trott sig haft talang men talang var ett hål i en arm.” Hans egen sång, egna ord, eget liv. Så outhärdligt sorgligt. Han sjunger bättre än någonsin, med samma in- och utlevelse, men nu träffar han också tonerna rätt. Som om han mellan raderna suckar och ”lovar”: En gång till, jag ska försöka en gång till, det måste gå…

Bengt Eriksson

Till flickorna på Upplandsgatan 71 från fiaskot mitt emot

Artist: Thorsten Flinck

Skivmärke: Sony

Thorsten Flincks nya album ” Till flickorna på Upplandsgatan 71 från fiaskot mitt emot” finns på Spotify. Tycker ni er höra en gitarrist som flikar in exakta toner i låtarna så är det Kenny Håkansson.

http://open.spotify.com/album/6X5x00V8rNWXtE2JH9jdKp

 

På Spotify kan man också höra Thorsten Flincks förra album ”En dans på knivens egg” med Eurovisionsschlagerlåten ”Jag reser mig igen” från 2012.

http://open.spotify.com/album/1r0jo0RTf0yiQ87g6DTtd0

 

Se och hör Thorsten Flinck sjunga ”Till flickorna på Upplandsgatan 71 från fiaskot mitt emot” live i TV4. Finns på YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=fAQdru6FjLk

 

Som komplement kan man se och höra när Thorsten Flinck för SvT berättade om sig själv, sin musik och den nya sången från pappa till döttrarna. Även detta finns på YouTube.

http://www.svt.se/kultur/musik/thorsten-flinck-slapper-ny-skiva

 

På YouTube finns också ett klipp från Schlagerfestivalen 2012 där Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern deltog med låten ”Jag reser mig igen”.

https://www.youtube.com/watch?v=OaVz4BkQN84

 

Dessutom kan man på YouTube se och höra en riktigt bra live-inspelning med Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern i låten ”Hjärtats slutna rum” (skriven av Dan Hylander).

https://www.youtube.com/watch?v=JC5GSEl9hMU