Mögel och möss på arbetsplatsen är inte okej, även om arbetsplatsen i det här fallet råkar vara någons privata hem, anser ett skyddsombud inom hemtjänsten i Vänersborg och stoppar arbetet.

Nu får skyddsombudet också stöd från Arbetsmiljöverket. Myndigheten fastställer skyddsstoppet och förbjuder Vänersborgs kommun att låta hemtjänstpersonalen arbeta i det aktuella hemmet. I annat fall kan kommunen tvingas betala 50 000 kronor i vite.

Personalen har länge klagat på att väggar och möbler dryper av fukt och mögel samt att det springer omkring möss i huset. Flera anställda har fått besvär i form av huvudvärk och andningssvårigheter.

Arbetsmiljöverket konstaterar efter en inspektion att bristerna i arbetsmiljön är så allvarliga att arbetet bör förbjudas med omedelbar verkan. För att det ska bli någon hemtjänst på den aktuella adressen kräver myndigheten att ” fukt- och mögelangripna delar av huset ska vara åtgärdade. Mögliga och fuktskadade delar i konstruktion och inredning ska vara utbytta och huset ska vara sanerat från skadedjur”.

– Vi kommer att rätta oss efter förbudet och den aktuella vårdtagaren kommer att få sin hjälp på annat sätt, säger Marko Niemelä, biträdande äldreomsorgschef.

Sedan 1 januari 2009 gäller arbetsmiljölagen också anställda i arbetsgivarens hem. Dessförinnan gällde bestämmelserna i den hårt kritiserade ”lagen om arbetstid m m i husligt arbete”, som är en uppdaterad version av hembiträdeslagen från 1940-talet.

Det finns dock ett undantag: inspektioner i hemmet ska även i fortsättningen ske endast på begäran av den arbetsgivare eller arbetstagare som berörs, eller om det finns någon annan ”särskild anledning”. Till exempel om en olycka har inträffat på arbetsplatsen (hemmet) och behöver utredas.

Arbetsmiljöinspektörer och skyddsombud har alltså även efter lagändringen betydligt sämre möjligheter än vanligt att ingripa mot faror i arbetsmiljön i privata hem.

– I det här fallet fick skyddsombudet besöka hemmet efter att vårdtagaren gett sitt medgivande, säger biträdande äldreomsorgschefen.