IF Metall fick ett ultimatum av Kinnegrips ägare och vd Göran Rosén: Antingen får jag säga upp vilka jag vill eller så flyttar jag hela företaget till Polen eller Tyskland.

– Det skedde innan vi ens börjat förhandla om arbetsgivarens turordningslista, säger Mikael Borg, klubbordförande på verkstadsföretaget Kinnegrip i Lidköping.

– Jag och klubbens vice ordförande blev uppkallade till vd:n som lämnade beskedet. Vi sa att det var fullständigt omöjligt att med på något sådant.

Företaget har drygt 60 anställda, varav 16 varslades om uppsägning på grund av arbetsbrist på försommaren. Nu har fem av dessa fått sparken – utan att facket fått något som helst inflytande över turordningslistan.

Enligt Mikael Borg har de fem som nu fått sparken varit anställda mellan 18 och 32 år. Många på företaget har betydligt kortare anställning.

– Det är ett brott mot anställningsskyddslagen, las, som vi aldrig kan acceptera.

Dessutom råder det olika åsikter mellan parterna huruvida det råder arbetsbrist på företaget eller inte. Flera visstidsanställda har fått det förlängt efter uppsägningar och det finns även planer på att införa tvåskift på vissa avdelningar.

IF Metall kräver att samtliga fem uppsagda ska få 32 månaders löner plus 350 000 kronor var i skadestånd. Lokala förhandlingar har inte gett resultat. Den 12 den december blir det centralförhandling. Om inte heller den resulterar i någon överenskommelse tänker facket driva saken till domstol.

Också Arbetsmiljöverket har haft synpunkter på företagsledningens sätt att driva verksamheten. Myndigheten har inspekterat arbetsplatsen i flera omgångar och hotar nu med vite om inte bristerna i arbetsmiljön åtgärdas.

– Vi har i stort sett haft kontakt med Arbetsmiljöverket hela tiden, säger Mikael Borg.

Arbetet har inte lyckats nå vd Göran Rosén för en kommentar.

– Vd:n är just nu mycket restriktiv med uttalanden, säger hans assistent.